Piercings

Alles over de Helix piecing

Een helix piercing is een van de populairste piercings ter wereld en is een geweldige manier om wat extra flair aan je uiterlijk toe te voegen. Als je overweegt om een helix piercing te laten zetten, zijn hier enkele antwoorden op vragen die daarbij horen.

  1. Waar wordt een helix piercing geplaatst?

Een helix piercing wordt geplaatst op de bovenste kraakbeenrand van je oor. Het kan op verschillende plaatsen worden gezet, afhankelijk van jouw voorkeur en de anatomie van je oor.

  1. Doet het pijn om een helix piercing te laten zetten?

Het is normaal om enige pijn te ervaren bij het laten zetten van een piercing. Bij een helix piercing kan de pijn variëren van mild tot matig. De meeste mensen beschrijven het als een snelle steek, vergelijkbaar met een speldenprik. De pijn is echter slechts van korte duur en de meeste mensen ervaren geen aanhoudende pijn na het zetten van de piercing.

  1. Hoe lang duurt het voordat een helix piercing geneest?

Het genezingsproces van een helix piercing duurt meestal tussen de zes en twaalf maanden. Het is belangrijk om het piercinggebied schoon te houden en te vermijden om eraan te trekken of eraan te krabben. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat je haar of kledingstukken in de piercing blijven hangen. Volg de instructies van je piercer op voor de beste resultaten.

  1. Welke soorten sieraden zijn geschikt voor een helix piercing?

Er zijn verschillende soorten sieraden die geschikt zijn voor een helix piercing, waaronder ringen, barbells en studs. Het is belangrijk om te kiezen voor sieraden die passen bij de grootte en vorm van je oor en die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals chirurgisch staal of titanium.

  1. Hoe moet ik mijn helix piercing schoonmaken?

Om te voorkomen dat de piercing ontstoken raakt, is het belangrijk om het goed schoon te maken. Maak het gebied dagelijks schoon met een zoutoplossing en vermijd het gebruik van alcohol of peroxide. Gebruik ook geen wattenstaafjes of andere harde voorwerpen om de piercing schoon te maken, omdat dit het weefsel kan beschadigen.

  1. Kan ik met een helix piercing zwemmen?

Het wordt afgeraden om met een helix piercing te zwemmen totdat de piercing volledig is genezen. Zwembaden en jacuzzi’s kunnen bacteriën bevatten die de piercing kunnen infecteren, en de chemische stoffen in het water kunnen de genezing van de piercing vertragen.

Een helix piercing kan een prachtige aanvulling zijn op je uiterlijk, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je besluit om er een te laten zetten. Door te kiezen voor een ervaren piercer en de juiste nazorg te volgen, kun je ervoor zorgen dat je helix piercing er geweldig uitziet en goed geneest.

basement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *