Piercings Verzorging

De Belangrijkste Do’s en Don’ts voor Piercings

We leggen het voor je uit:

Do’s: Wat Je Zeker Moet Doen

1. Kies een Gecertificeerde Piercer

Het is essentieel om je piercing te laten zetten door een professional die ervaring heeft en voldoet aan de hygiëne-eisen. Gecertificeerde piercers werken met steriele naalden en hoogwaardige materialen, waardoor je de kans op infecties verkleint. Vraag naar de licenties en hygiëneprotocollen van de piercer.

2. Volg de Nazorginstructies Nauwkeurig Op

De juiste nazorg is cruciaal voor het genezen van je piercing. Reinig je piercing 2-3 keer per dag met een zoutoplossing of een door de piercer aanbevolen product. Vermijd het gebruik van alcohol of waterstofperoxide, omdat deze te agressief kunnen zijn en de huid uitdrogen.

3. Geef je Piercing de Tijd om te Genezen

Het genezingsproces kan variëren, afhankelijk van waar je piercing zit. Oorlelpiercings genezen binnen 6-8 weken, terwijl kraakbeenpiercings of navelpiercings tot 6 maanden of langer kunnen duren. Gedurende deze tijd is het belangrijk dat je geduldig bent en niet te vroeg je sieraad verwisselt.

4. Kies voor Hoogwaardige Materialen

Zorg ervoor dat je piercingsieraad gemaakt is van veilige materialen zoals titanium, chirurgisch staal, of bioplast. Deze materialen zijn hypoallergeen en minimaliseren de kans op irritaties of allergische reacties. Vermijd sieraden van nikkel, vooral als je gevoelig bent voor allergieën.

5. Raadpleeg Direct Een Piercer bij Problemen

Als je tekenen van infectie opmerkt, zoals zwelling, pusvorming of hevige roodheid, neem dan zo snel mogelijk contact op met je piercer.

Heb je brandende vragen?

Plan een bezoek

basement

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *